Бій за всі пояси: названо дату та місце поєдинку Усік — Ф’юрі

Цей бій стане першим поєдинком за звання абсолютного чемпіона світу за часів чотирьох поясів. Раніше абсолютним чемпіоном у суперважкій вазі був Леннокс Льюїс, володіючи титулами WBA, WBC та IBF у 1999 році.

Боксерський поєдинок між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі офіційно підтверджено, оголошено дату та місце проведення. Про це стало відомо під час спеціальної прес-конференції, яка відбулася у Лондоні (Англія) на стадіоні “Уемблі”.

Олександр Усик , власник титулів WBA , WBO та IBF , досяг домовленості про поєдинок проти чемпіона WBC Тайсона Ф’юрі . Мега-бій за абсолютне чемпіонство у надважкій вазі запланований на 17 лютого 2024 року в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія.

Переможця цього поєдинку буде визнано абсолютним чемпіоном у суперважкій вазі, оскільки на кону стоятимуть усі чемпіонські пояси.

Спочатку поєдинок був запланований на 23 грудня, проте Тайсон Ф’юрі отримав розтин під час свого останнього бою з Френсісом Нганну, що призвело до перенесення цього поєдинку .

Цей бій стане першим поєдинком за звання абсолютного чемпіона світу за часів чотирьох поясів. Останнім абсолютним чемпіоном у надважкій вазі був Леннокс Льюїс, володіючи титулами WBA, WBC та IBF у 1999 році.

Варто зазначити, що Олександр Усик провів свій останній поєдинок у серпні цього року проти Даніеля Дюбуа, де він переміг британця нокаутом у дев’ятому раунді, захищаючи свої чемпіонські пояси.

Останній бій у Тайсона Ф’юрі відбувся 28 жовтня проти зірки UFC, Франсіса Нганну. Цей поєдинок завершився спірним рішенням суддів на користь короля Циган.

На початку вересня Ф’юрі та Усик підписали контракти на бій за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі в Саудівській Аравії. Два бійці визнані найкращими у світі незалежно від фунта.