Проектор нового типу від Samsung може перетворити будь-яку поверхню на інтерактивний екран.

Всі проектори нової лінійки Samsung оснащені відеомапінгом, завдяки чому можна проектувати будь-яке зображення на будь-яку поверхню та взаємодіяти з нею.

Марка Samsung на виставці CES 2024 показала нову лінійку проекторів Premier. Всі пристрої оснащені функцією Lightwarp, за допомогою якої будь-яка поверхня стає інтерактивним екраном.

За словами представників, Samsung – перша компанія, яка використовувала технологію “відеомаппінг” у споживчих гаджетах. За допомогою відеомапінг можна проектувати будь-яке зображення на будь-яку поверхню. Саме ця технологія має функцію Lightwarp, що дає можливість взаємодіяти з віджетами.

Що стосується проекторів, то модель Premiere 8K має у своєму розпорядженні лазерне DLP-джерело, яскравість 4000 люмен, підтримку 8K-відео і бездротовий пристрій Wireless One Connect Box, до якого можна підключити ноутбук або смартфон, щоб транслювати контент. Бокс може перебувати від проектора на відстані 10 м. Сам Premiere 8K повинен бути за 30 см від стіни — це мінімальна відстань. Розмір картинки, що виводиться, при цьому складе 380 см.

Проектор Premiere 5 є дуже компактним, т.к. його габарити дорівнюють 20×14×14 см, а вага – близько 1,7 кг. Його потрібно встановлювати від стіни на мінімальну відстань 43 см. Зображення, яке він при цьому виведе на стіну, матиме розмір 254 см.

Моделі Premiere 7 та Premiere 9 розроблені на базі Premiere LSP7T та LSP9T. Працюють вони завдяки чипу Quantum 4K. Є підтримка технологій Dolby Atmos та Samsung Gaming Hub, так само, як і у двох попередніх пристроїв. Samsung Gaming Hub дає користувачам можливість грати у комп’ютерні ігри, не використовуючи консоль. Крім того, всі проектори можна використовувати як смарт-колонки.